Twee grote voorstellingen in 2024/2025:  Theaterproject Dingen Mogen Gezegd & Voetbalvoorstelling SCOREN
* We startte  in december 2023 met repetities voor de ontwikkeling van het script met de werktitel 'Dingen Mogen Gezegd'. Een voorstelling waarin vele verhalen samenkomen, waarin ieders eigen waarheid leidend is. 
* Afgelopen zomer ben ik gestart met locatievoorstelling Scoren bij mijn voetbalvereniging KVVA. Deze krijgt een vervolg in de zomer van 2024 met nieuwe repetities en een vervolgvoorstelling.

Theaterproject Dingen Mogen Gezegd
In december start het repetitieproces van de fysieke waarheidsvoorstelling Dingen Mogen Gezegd. Met een grote groep spelers op toneel in eind 2024, gaan we zowel buiten als in de theaters ons eigen geschreven script opvoeren. Kritisch over de plandemie en op de hogere machten (achter de overheden) wereldwijd, met discussies en liefdevolle interacties over onze wereld en de wereld waarin we willen leven. 
Wil je meedoen bij het maken van deze voorstelling? Neem contact met mij op en  kom in het Theater Anderwijs Telegramkanaal.

Theater Anderwijs maakt overheids-kritische projecten en liefdevol muziek&danstheater, meestal buiten in boomrijke omgevingen, met mooie mensen en vanuit een positieve en bekrachtigende eigen en speelse inhoud.
Verdiep je voor meer inhoud ook op de artikelen van Danielle op: www.rebelution4life.com

WERKVRAGEN: Waar is kunst voor bedoeld? Wat hebben wij te vertellen? Hoe staan wij op een positieve manier op tegen een criminele overheid? Hoe kan kunst helpen bij het maken van een mooiere wereld? Wie zijn wij als mensen? Hoe kunnen we ons volledig mensenlijk potentieel ontplooien? Welke rol spelen taal en getallen bij de ontwikkeling van bewustzijn? Wat is het geheim van 3, 6, 9?

Voetbalvoorstelling SCOREN
SCOREN wordt een lang sociaal artistiek project dat zich in 2023/2024 verder zal ontwikkelen bij KVVA, met een grote voorstelling tot gevolg in de zomer van 2025.

Voetbalvoorstelling SCOREN bij KKVA voor GLUREN BIJ DE BUREN 2023
Een fictief verhaal verbonden met waarheid van het moment: Op KVVA speelt Freek (35) sinds de zomer van '23 als spits in het derde zondag. Hij is kortgeleden naar Amersfoort verhuisd. Hij werd uitgenodigd door zijn jeugdvriend, Mohammed (36), die al langer bij zaterdag 1 van KVVA speelt. Samen maken ze in het eerste seizoen al heel wat mee, met elkaar, de club, de teamgenoten en ook met de jeugdspelers die ze samen training geven. De jeugdvrienden zien zich steeds belangrijker worden voor de toekomst van de vereniging. Zeker met de continue onzekerheid door plannen van de gemeente Amersfoort. Ze strijden op het veld en tegen overheidszaken, spelen om plezier en niet om de knaken, en weten de clubzaken steeds mooier te maken.
Iedereen mocht mee genieten bij drie wandelvoorstellingen op zaterdag 2 juli tijdens GLUREN BIJ DE BUREN.

Oorsprong verhaal SCOREN
Met mijn lieve moeder Pauli Fleer schreef ik ooit als 10 jarige jongen een roman genaamd Scoren. Dit deed ik omdat ik weinig interesse had voor schrijven en lezen en mijn moeder mij op deze manier hiervoor wist te inspireren.
Deze roman is door mijn moeder ooit uitgewerkt tot filmscript. Graag zou ik in de toekomst het originele filmscript van mijn moeder maken. Eerst heb ik een voorstelling gemaakt die voortborduurt op het verhaal van mijn moeder. De jeugdvrienden Freek en Mohammed zijn na Utrecht in Amersfoort terecht gekomen met ieder z'n huisje, vrouw en kinderen. Ze delen en spelen op allerlei wijzen samen nu ze opnieuw met elkaar verbonden zijn. 
Zie onder het meest oorspronkelijke verhaal.

Voetbalvoorstelling De Aftrap
Van 2010 tot 2012 regisseerde ik theatervoorstelling De Aftrap op 9 clubs in Nederland. "We maken kennis met Ferry, een talentvolle jeugdspeler met de ambitie om profvoetballer te worden. Hij trapt af. In een rondgang leer je zijn 'cluppie' kennen. Het baltempo ligt hoog. Hij neemt je mee langs de kantinehumor van zijn moeder, de trainers-mentaliteit van zijn vader en de stoere jongens van het eerste die zich klaar maken om te scoren. Ferry wil presteren. Maar kan dat als je ook plezier wilt maken? De Aftrap, een locatievoorstelling over en met de amateurvoetbalwereld."
Lees hier meer over dit afgelopen project. 

Zie daaronder nog een filmpje van mij uit Chili als docent en regisseur voor afstuderende acteurs.