Water affirmatie Frank Silvis: "IK BEN de tegenwoordigheid die dit water op laad met levengevende kracht. Ik neem dit volledig in mij op, het herstelt mijn lichaam en zorgt voor een perfecte gezondheid en eeuwige jeugd ❤️"

De ViaHetWaterKijker is een theatrale waterspiegel op het landgoed van Metaal Kathedraal, die je uitnodigt om iets voor iemand te maken, hier en nu.
Een gedicht, lied of gedanst beeld dat jij voor iemand in het bijzonder speelt.

In deze playlist verzamelde ik nummers ter inspiratie met het thema water. 

Gebruik van de ViaHetWaterKijker

1. Kies iemand die nu op het terrein is waarvoor jij iets wilt presenteren.

2. Kies een optreden waarmee je de ander gaat verassen. Een tekst, lied, dans of wat je ook verzint.

3. Bereid de plek zo voor dat het schoon en prettig plaatsnemen is op het bankje voor je genodigde gast.

4. Breng je genodigde gast mee naar het zitbankje.

5. Ga aan de andere kant van het zwarte doek staan. Vraag de ander of hij/zij via de waterspiegel naar je wil kijken.

6. Neem de tijd voor je optreden. Geniet ervan.

7. Sluit samen af met een wandeling door de tuin van Metaal Kathedraal.

Gemaakt door Daan van theateranderwijs.nl 😄❤️😘

Het proces

Voor het maken van een installatie bij de opening van het Waterarchief, voor de WaterBiënnale van de Metaal Kathedraal, heb ik mij in een mooi traject mogen laten inspireren door de waterexperts, mede kunstenaars en de locatie. Voor mij Daan was het de eerste keer dat ik een beeldende installatie maakte.

Het proces was bijzonder inspirerend. Zo leerde Frank Silvis ons een krachtige affirmatie om het water zelf op te kunnen laden. Dit om de levenskrachtige energie, de bovis waarde, te doen stijgen en ons water zelf gezond te maken. Spreek deze of een eigen positieve krachtige affirmatie hardop uit tegen je glas water voordat je het drinkt: 

IK BEN de tegenwoordigheid die dit water op laad met levengevende kracht. Ik neem dit volledig in mij op, het herstelt mijn lichaam en zorgt voor een perfecte gezondheid en eeuwige jeugd ❤️

Hierna zal de kwaliteit van het water flink verbeterd zijn. Je kan er ook eigen vormen van dankbaarheid en liefde instoppen met woord en gedachte. Dat de stijging van levensenergie (de bovis waarde) klopt kunnen we o.a. meten met de pendule en de wichelroede. Je kunt het ook proeven en voelen :) !

Ook leerde ik over de vortex en hoe deze bijdraagt aan de verbetering van water. Terug naar zijn gezonde staat. Water heeft bewustzijn en geheugen. Bijna alles in water is energie en informatie, een heel klein 0,1 procent deel is materie. Hiermee is ook wie wij zijn meer dan we kunnen zien. We zijn een spiritueel wezen in een menselijk lichaam ❤️😇

De ViaHetWaterKijker is ook geïnspireerd door experimenten waar ik jaren geleden o.a. mee bezig was bij Charme in Frankrijk, waarbij het publiek (delen van) mijn voorstellingen via de waterspiegel bekeek. Met name in één-op-één presentaties leverde dit bijzonder unieke ervaringen op. Vooral als er speciaal iets voor iemand GEDAAN werd. Een dans of gedicht speciaal voor iemand gemaakt en gespeeld via de spiegel van het water levert een andere belevingservaring op als toeschouwer. 
Hierom heb ik de 'ViaHetWaterKijker' op een intieme plek van het terrein van de Metaal Kathedraal geïnstalleerd. Bedoeld als plek voor ont-moeting, komende tot heling, in verwondering, met kracht, uit dankbaarheid en liefde voor het leven en elkaar. 

Deze pracht en krachtplek is sowieso al vanaf 2010 op interessante wijzen met innovatie en spiritualiteit bezig. Een aanrader om naartoe te komen en jezelf te te verbazen om wat er al bestaat 😘

Onder een foto van een via het water kijk regie bij Expressiecamping Charme, Frankrijk.