Start Stichting Wereldartiesten
In juni 2012 begon de uitwisseling met mijn theaterregie Luego Existo in Chili.
Ik werkte vervolgens veel mee in de opbouw van verschillende exposities voor de Chileense Stichting voor Beeldend Kunstenaars: Fundación Artistas Visuales de Chile. Ik sta ook op deze alternatieve artiestenpagina
In juni 2016 organiseerden we nog zonder deze stichtingen een expositie met een zestal Chileense kunstenaars met de expositie met dezelfde naam als de Chileense stichting: 'ARTISTAS VISUALES DE CHILE'.
In juni 2017 exposeerde Andres Aliaga zijn door Violeta Para geïnspireerde 'GRACIAS A LA VIDA'. 
In juni 2018 maakte en toonde Aliaga de expositie 'VOGELS IN HET PARADIJS'. 
In december 2018 hebben Rinke Rosario en ik Stichting Wereldartiesten opgericht. 
In januari 2019 maakten wij onze eerste officiële project met de straatperformance Danza Ciclovía met muzikanten, poëten, dansers, acteurs en schilders op een Chileens fietspad. 
Vervolgens organiseerden we de expositie 'Pulso Terrestre' (Hartslag der Aarde) in o.a. De Observant in Amersfoort en maakten we de kunstactie Altar Gratitud (Altaar Dankbaarheid). 

De Toekomst van Stichting Wereldartiesten per 2023
Als voorzitter van Stichting Wereldartiesten ben ik bezig om nieuwe exposities te organiseren met artiesten die zich in de afgelopen jaren duidelijk hebben uitgesproken tegen de overheidsmaatregelen. Thema's komen in beeld en geluid in de vorm van cartoons, tekeningen, schilderijen, muziek, beeldende werken en theater. Deze presentaties zullen duidelijk ingaan tegen de corona-hoax, klimaatpaniek, gender-idiotrie, oorlogen-schandalen, racisme-hypes, digitale-dictatuur enz. En zullen tegelijkertijd een wereld voorstellen die gebaseerd is op vrede, vrijheid gelijkheid en broederschap met de continue stroom van liefde en dankbaarheid die door ons heen gaat. 
Wil je op woensdagen betrokken raken bij het voorbereiden van exposities?
Neem dan contact met mij op.

Hartslag der aarde 2019
Na deze officiële start van Stichting Wereldartiesten in 2019 organiseerden we de expositie 'HARTSLAG DER AARDE' in Nederland en Spanje. 
Deze programmeringen maakten we samen met de Chileense Stichting voor Beeldend Kunstenaars: Fundación Artistas Visuales de Chile: 
artistasvisualesdechile.cl & fundacionartistasvisualesdechile.cl

Dansend Fietspad 2019
Onder beelden van de performance met een timelaps, en een tweetal montages van de straatperformance die we in januari 2019 maakten op een fietspad in Santiago als eerste officiële internationale project van de Stichting. Bekijk hier foto's op de website van onze samenwerkingsparter Fundación Artistas Visuales de Chile.

Expositie en kunstactie Hartslag der aarde 2019
Op deze pagina van Fundación Artistas Visuales de Chile zijn al onze tijdens 'Hartslag der Aarde' activiteiten onder elkaar geplaatst. Ook daarop te zien is onze kunstactie Altaar Dankbaarheid
Onder overzichtsvideo en een momentopname bij Festival Deltebre Dansa van het project Hartslag der Aarde / Pulso Terrestre.

Artikel expositie 'Hartslag der aarde', 8 t/m 28 juni 2019

za 8 jun 2019 - vr 28 jun 2019 , 10:00 - 21:30 uur

Fundación Artistas Visuales de Chile, Casa Migrante & Stichting Wereldartiesten 


hebben de eer u uit te nodigen voor de openingscocktails van de expositie:
 HARTSLAG DER AARDE (Pulso Terrestre) 


Zaterdag 8 juni om 16.00 uur, in de galerie-bibliotheek, Van Ostadestraat 268 Amsterdam
 


Deze multidisciplinaire expositie zal beeldend werk presenteren van vier Chileense artiesten. Omar Gatica (schilderijen en tekeningen), Yto Aranda (mixed-media), Andres Aliaga (schilderijen en etsen) en Rosario Huidobro (schilderijen) tonen een diversiteit aan visuele taal over het gemeenschappelijke thema Hartslag der Aarde. 
 


Ñuke Mapu in Mapudungún, Pacha Mama in Quechua, Madre Tierra in het Spaans. Moeder Aarde is de naam die we gebruiken om te verwijzen naar de plaats die ons bestaan beschermt, schuilhoudt, voedt en toestaat. De aarde is een organisme met onderling verbonden en onderling afhankelijke verbindingen. Wij, de mensen die met onze honderdduizenden soorten dit organisme bewonen, zijn in staat het moment van onze geschiedenis te begrijpen en door aandacht en zorg verantwoordelijkheid te dragen voor deze woonplaats. De reden waarom de kunstenaars ons samenbrengen is om ons te doen voelen en na te laten denken over de hartslag van de planeet. In diepe verbinding met de natuur verbeelden zij het belang en de waarde van al het aardse leven. Stop en luister naar de puls van de essentiële en oneindige ritmes waaraan we zijn onderworpen. 


We weten dat er een milieuprobleem is dat grenzen overstijgt. Essentieel is om situaties van reflectie en dialoog tot stand te brengen, aangemoedigd door de liefde voor onze omgeving en haar toekomst.


Pulso Terrestre (hartslag der aarde) is onderdeel van een uitwisselingsprogramma met vier Chileense beeldend kunstenaars, georganiseerd door Stichting Wereldartiesten in samenwerking met de Chileense stichting voor beeldend kunstenaars Fundación Artistas Visuales de Chile. U bent ook van harte uitgenodigd bij andere evenementen zoals onze workshop-dag en kunstactie Altar Gratitud (Altaar Dankbaarheid) in o.a. Amersfoort. Geef je op via wereldartiesten@gmail.com . 


Meer informatie over de deelnemende kunstenaars vindt u in de volgende pagina’s: 


http://artistasvisualesdechile.cl/artes-electronicas/isabel-yto-aranda/

http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/rosario-dominguez/

http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/omar-gatica/

http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/andres-aliaga-lewis/

& bescheiden berichten van Hallo de Pijp & Vrije Tijd Krant: 

https://hallodepijp.nl/activiteit/37680/expositie--hartslag-der-aarde---8-t-m-28-juni

https://www.vrijetijdkrant.nl/utrecht/opening-expositie-hartslag-der-aarde/

Expositie Pajaros en el paraiso (Vogels in het Paradijs) in 2018
Ontwikkeld door Chileens kunstschilder Andres Aliaga

Expositie Gracias a la Vida (Dankbaar voor het leven) in 2017
Ontwikkeld door Chileens kunstschilder Andres Aliaga

Expositie Artistas Visuales de Chile 2016
Met werk van zes Chileense beeldend kunstenaars geëxposeerd in Amersfoort, Amsterdam, Schiedam en Frankrijk.