Je buiten uiten

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 11:53

Kennen kinderen de goddelijke taal van gematria? Weten de kinderen over de Tartariaanse tijden? Hebben leraren genoeg bewustzijn hieromtrent? Of zijn we juist in ongewis gekomen via wetenschappelijk lijden? Ik geloof nergens meer in. Zeker niet in scholen. Ben voor thuisonderwijs. Voor zelf laten leren onderzoek te doen. Niet gewetenloos te programmeren. Voor liefdevol aanwezig zijn met ruimte voor authenticiteit. Zonder streng opgelegde waarden. Voor een geaarde mensheid zonder onenigheid. Zonder politieke leugen. Leven zonder pogen te deugen. Laten we deuken slaan in regen. Laten we elkaar in zegen brengen door ons uit te spreken. In vrede en protest. We doen ons best. Laten we altijd alles goed met moed doen. Een voorbeeld geven. Van hoe het vrije leven kan. Zonder overheidsbemoeienis dan.

Dit is wat ik onderwijl voor de centen doe:

Programmamaker voor Gluren bij de Buren Leusden (6 uur p.w.)
In maart 2024 ben ik als theatermaker gevraagd om programmamaker voor Gluren bij de Buren Leusden te worden. Met genoegen heb ik hier 'ja' op gezegd. Ik vind het heerlijk om vanuit mijn beroep als educatief theatermaker het randje van amateur en professionele kunsten te staan en de verbinding daartussen te leggen. Ikzelf geloof dat amateurs ook professioneel op het podium kunnen staan, hiervoor ben ik immers opgeleid. Echter zijn er ook (opgeleide/studerende) kunstprofessionals die in Gluren een mogelijke kans zien om zich te presenteren. Ik ga proberen artiesten en locaties te verbinden voor een bruisend festival op 30 juni. Zie mij hier.

Anders leren leven bij Vrijland (maandag tot donderdag)
Doordeweeks ben ik werkzaam als locatie verantwoordelijk pedagogisch medewerker bij Vrijland Amersfoort. Een vernieuwende buiten-BSO waarmee we kinderen met bakfietsen op school ophalen, meenemen met activiteiten en vervolgens thuis brengen. Heerlijk is het om veel buiten te zijn en met de natuurlijke omgeving te leven. Ik snap niet waarom kinderen binnen zouden moeten zitten als je ziet hoe kinderen zich bij ons kunnen uiten. De vrijheid die de ruimte ze geeft, geeft ons ook ruimte. Het is een veel fijnere situatie om kinderen niet stil te hoeven houden, ze niet te zeggen wat te doen, ze te volgen of ze iets aan te bieden waarop ze 'ja' of 'nee' kunnen zeggen. Kinderen ontwikkelen hun eigen wil, mogen zich vervelen en ontdekken daarmee veel meer dan alleen het lege, het vult ons allemaal met tijd en ruimte door je buiten te uiten. Zie mij hier. 

Voorstellingen Dingen Mogen Gezegd (vrijdagen 10.30 tot 15.00)
Op vrijdagen en zaterdagen maak ik theater. Elke vrijdag repeteren we in Utrecht-Overvecht met vier spelers van Dingen Mogen Gezegd aan een DMG-voorstelling met het thema 'het proces van pijn', waarin de eigen pijnen onderzocht en theatraal gemaakt worden. We presenteren onze voorstelling vanaf eind april. Vanaf mei kunnen nieuwe deelnemers instromen. We repeteren van 10.30 tot 15.00 bij cultuurhuis Boks. Meedoen? Geef je op.

Improvisatie theater trainingen (zaterdagen 12 to 16 uur)
Op zaterdagen wil ik improvisatietrainingen met presentaties gaan geven bij mij in de buurt. Daarvoor heb ik nog weinig aanmeldingen. Ik kan beginnen bij +8 deelnemers. We spelen in Park Schothorst van 12 tot 16 uur. Wie doet er mee? Je kunt vrij doneren voor wat je het waard vindt.

Eigen verhalen laten maken en spelen voor Qrabbl (freelance op vrijdagen)
Op basisscholen en BSO's ben ik per februari 2024 vanuit Theater Anderwijs aan de slag gegaan met het geven van lessen waarin de eigen verhalen van deelnemers de basis vormen voor het gepresenteerde materiaal. Het lukt niet altijd om verhalen uit kinderen te krijgen die ze na willen spelen, dus heel strikt ben ik er niet in dat het eigen verhalen moeten zijn, aangezien het spelen van een rol (iemand anders) ook inzichtelijk en bevrijdend kan werken. Op vrijdagmiddagen ben ik op dit moment werkzaam voor klussen van Qrabbl.

Voorzitter Stichting Wereldartiesten
Als voorzitter van St.WeArt ben ik bezig om een projectplan te schrijven voor de komende jaren. Hierin zijn de presenties van kunstacties, exposities, voorstellingen en feesten de basis voor samenwerkingen tussen (overheidskritische) artiesten en de lokale omgeving.
Volg hier onze St.WeArt Telegram. Volg hier onze Soulflix St.WeArt pagina.

Soulrebels en Thuistekenen (om de maandagavond)
Om de twee weken op maandagavond komen de Soulrebels samen om te zingen en zich voor te bereiden op optredens. Om de andere maandag komen vriendinnen thuis tekenen. Onderaan mijn laatste tekening. Wil je meetekenen of meezingen? Neem contact op. 

Journalist voor Vereniging van Vrije Journalisten
Per februari 2024 ben ik het 99ste lid van deze mooie vereniging voor waarheidszoekers. Met mijn kanaal hieronder ben ik dagelijks onderzoekend naar het laatste nieuws achter het nieuws. Volg vooral ook mijn lieve schat met haar artikelen voor De Andere Krant op haar website: www.Rebelution4life.com . En volg de VVJ

Ook druk bezig de broek op te houden in een tijd dat ze hem van je kont trekken terwijl niets in je zakken zit? Ik ook. Leven onder bewindvoering onderwijl het niet willen en toch moeten terugbetalen van belastingen, boetes en rentes is verschrikkelijk. Leven met 50 euro per week maakt je kleiner dan klein. Ik wil mijn geld terug. Alsof ik er niet hard genoeg voor zou werken. En waar gaat mijn geld naartoe? Naar prikschade, bommen en granaten. Ik wil niet medeplichtig zijn aan overheidskwalen. We mogen stoppen met dit alles mee te betalen. En we mogen de kinderen met hun en liever nog dé waarheid in contact brengen. De weg van naar binnen gaan. En naar buiten. Uiten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.