Theater Anderwijs

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 16:16

Hoi en welkom :) Ik ben Daan. Een energieke, eigenwijze en nieuwsgierige (theater)man. Vanuit mijn bedrijf Theater Anderwijs geef ik spel/drama/theater lessen en maak ik voorstellingen vanuit eigen verhalen van deelnemers. Ik studeerde in 2011 af als eerstegraads dramadocent en theaterregisseur aan de opleiding Theatre & Education aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien heb ik onophoudelijk als dramadocent, leraarsopleider en regisseur gewerkt. Vanaf februari 2024 werk ik naast vast voor buiten-BSO Vrijland ook freelance als theaterdocent voor Qrabbl en als programmeur van amateur festival Gluren bij De Buren Leusden van Stichting De Bühne. Ook ben ik voorzitter van Stichting Wereldartiesten waarmee we overheidskritische exposities en kunstacties organiseren. Via Theater Anderwijs maken we de voorstellingsreeks "Dingen Mogen Gezegd" met in maart en april het thema "Het proces van pijn". Wil je mij meedoen? Of mij als docent of regisseur inschakelen? Neem graag contact met mij op.

Wekelijkse activiteiten
Maandag: 10 - 18.30 Vrijland, ThuisTekenen/SoulRebels (om de week)
Dinsdagen: 10 - 18.30 Vrijland
Woensdagen: 9 uur De Bühne Programmeur Gluren bij de Buren Leusden, 11.30 - 18.30 Vrijland
Donderdagen: 10 - 18.30 Vrijland, vanaf 19 uur beschikbaar
Vrijdagen: Regie Dingen Mogen gezegd van 10.30 tot 16.00 of Qrabbl
Zaterdagen: Transparante Theater Training, 12-16 Park Schothorst ( start bij meer dan 8 deelnemers)
Zondag: Beschikbaar

MIJN ONTWIKKELDE AANBOD
Ontwikkelde acteurstraining op toneelschool Imagen in Chili:
Transparante Theater Training - Op locatie gepresenteerde eigen verhalen

Ontwikkelde docententrainingen:
* Leerkrachtvaardigheden (HvA & UPvA)
* Spelenderwijs Bewegen (Kunst Centraal)
* Qrabbl-voorbeeld theaterworkshop-dag: SPEEL JE VERHAAL
Met o.a. dans en speloefeningen die leiden naar een zelf geschreven montagevoorstelling met eigen verhalen als basis, met oa:
* Uit de doos (Improvisatie)
* 7 bewegingskwaliteiten (Dans & beweging)
Voorbeeld workshops:
* Contactimprovisatie
* Wereldartiesten on tour
* Beckers Eetbare Tuin lessen
* Gematria tekenen, schrijven en rekenen 

Zelf houd ik van tekenen, zingen, dansen, schilderen, lezen, buiten zijn, gezond eten, goed slapen en plezier beleven met familie en vrienden.

NIEUW: Iedere zaterdagen van 14 en 17 uur (we starten bij +8 mensen)
TransparantTheaterTrainingen is voor alle leeftijden. We verzamelen bij de Zonnewijzer in Park Schothorst. Om 12 uur starten we met een mediatieve fysieke opwarming, met dans en improvisatie. Vervolgens gaan we speloefeningen doen waarbij we nieuw eigen materiaal maken. Daarna maken we presentaties met eerder of recent gemaakt materiaal van aanwezige deelnemers. De kleine voorstellinkjes worden ergens op locatie in het park gepresenteerd. Richtprijs: €17 per maand (13 maanden per jaar). Geef je op: info@theateranderwijs.nl

Ontwikkelde theatercursussen
In de afgelopen 13 jaar heb ik theatercursussen ontwikkeld voor alle leeftijden. De cursus Spelenderwijs Bewegen heb ik ontwikkeld voor Kunst Centraal en gegeven aan docenten en leerling groepen. De Transparante Theater Training is door mij ontwikkeld op een toneelschool in Chili. De cursus Lichaamstaal gedrag en gespreksvoering komt voort uit mijn werk als hoofddocent en coördinator van het vak Drama aan de Faculteit Onderwijs & Opvoeding op de Hogeschool van Amsterdam en de Universitaire Pabo.
Verder heb ik een teken schrijf en rekenvorm gevonden die zowel Godsverbonden als zelf-bekrachtigend en prachtig ontwikkelend is, waarmee ik nieuwe cursussen geef. 
Zie onder de Transparante Theater Training die ik in Chili ontwikkelde op Toneelschool Imagen met derdejaars acteurs, toen het vak 'Lichaam en Ruimte' genaamd.


Ook ben ik lid geworden van de Vereniging van Vrije Journalisten (VVJ). 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.