Leusden gaat Gluren op zondag 30 juni

Gepubliceerd op 23 juni 2024 om 09:34

Aan de slag als programmamaker
Sinds dit jaar ben ik programmamaker van Gluren bij de Buren in Leusden. Dit festival is door vrienden van mij begonnen en nu voeren twee andere voetbalvrienden de regie via Stichting De Bühne. Ik vind het leuk dat ze mij, ondanks mijn vaak andere wereldbeeld, benaderd hebben om Leusden te gaan dragen. Ik doe dat met veel plezier. Ik heb een divers programma samen kunnen stellen van Leusden Zuid tot Achterveld en Stoutenburg met naast muziek ook flink wat theater en comedy. Hieronder het aanbod wat ik zelf heb geprogrammeerd.
Kijk op www.glurenbijdeburen.nl/programma/leusden voor het meest actuele schema met daarin verassend goede kunstenaars die zichzelf gratis laten zien. Nodig mensen uit en ga samen Gluren in Leusden op 30 juni! :)

AFTRAP GLUREN BIJ DE BUREN LEUSDEN
De Kick-off van Gluren Leusden was heerlijk op dinsdag 11 juni bij Fort33 met de locatiehosts en artiesten aanwezig. Leuk dat bevriende toppatriotten ook meedoen met het creatief aanpakken van de grote ontwaking tijdens Gluren bij de Buren op zondag 30 juni zoals Hendrick, Jimmy&Gio, koor Soulrebels en Carmen met een kindervoorstelling. Hieronder een overzicht van wat je waar kunt bezoeken. Daaronder mijn aanraders op thema. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten en bij Jimmy&Gio kun je doorlopend muziek komen maken.

KOM NAAR ONS REBELSE CENTRUM PLEIN ('t Erf, Leusden)
Er is een brede programmering met 27 optredens. In het centrum heb ik drie optredens bij elkaar weten te programmeren die qua inhoud goed bij elkaar passen. De Soulrebebels zingen op 't Erf 1 hun laatste lied tijdens Gluren bij de Buren. Dit koor kwam onder leiding van Sara Lee Vos in de tijd van de prikken en QR-passen samen omdat ze allen uit hun koren waren gezet omdat de vooral dames weigerde mee te werken aan deze onzin. Dappere dames dus! Met dit optreden neemt het koor afscheid van elkaar. Hendrick Verteld maakt speciaal voor Gluren bij de Buren in Leusden "Spelletjes voor stelletjes". Ik verwacht een heerlijk scherpe en verassende bak humor en reflectie op zaken die het licht soms liever niet verdragen ('t Erf 15). Jimmy&Gio hebben de smaak te pakken nadat ze samen in MASSA | MENS de 'wappies' speelden. Nu maken ze samen zelf theater op basis van eigen ervaringen en verhalen en laten zich zien in een interactieve voorstelling over labels en oordelen.

Spelletjes voor stelletjes door Hendrick Smit van oa de Vereniging van Vrije journalisten

Bij Hendrick neemt u in het publiek deel aan een workshop die menige verhouding nieuw leven in kan blazen. Want gezelligheid en humor die uit liefde is geboren brengen vitaliteit.

't Erf 15, Leusden

13:00 / 14:30 / 16:00

Koor de Soulrebels
L
aat je meevoeren door songs over vrede, vrijheid, verbinding en rebellie door koor de SoulRebels, onder leiding van zangeres en zangdocente Sara Lee Vos. 

Burgemeester van de postlaan 72, Leusden ('t Erf 1)
14:30 / 16:00 / 17:30


Interactief theater over labels en oordelen

Jimmy en Giovanni nemen het publiek mee in interactief theater over "labels en oordelen". Tussen de voorstellingen door gaan zij met de aanwezigen "intuïtief muziek maken" of gewoon spelen. De toeschouwers zijn dus ook deelnemers en met elkaar maken zij er in co-creatie een geweldig verbindend samenZIJN van. Jimmy&Gio vinden het belangrijk EEN interactieve sfeer te creëren waarin het "publiek" ook deelnemer wordt en daarin vooral het plezier ervaart van het veilig "uit je comfortzone treden".

't Erf 19, Leusden

13.45 / 15.15 / 16.45 & doorlopend muziek makend

Miloe, de Wazige Waarzegger:

Een interactieve belevenis vol magie, bizarre voorspellingen en onverwachte wendingen. De charmante waarzegger 'Miloe' en zijn enthousiaste stagiaire 'Beppie', geven je bijzondere antwoorden op innerlijke vragen. Ontvang positieve en ongewone boodschappen.

Hamersveldseweg 107 (ingang t.h.v. 105)

Welkom geheten door: De Groene Belevenis

Aanraders in Amersfoort
Gluren bij de Buren is op 30 juni in 29 steden actief, zo ook in Amersfoort met 130 optredens. Mijn aanraders voor GbdB Amersfoort zijn Jeanette en Lars als Lucie J & Exanimo, en de 4 kwarts maten.

Blijf elkaar volgen en steunen
Hopelijk tot ziens! Wil je mij volgen? Dat kan dat via deze website of via onderstaande Telegram kanalen:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.